Drage dame,

odlučila sam da napišem jedan post na temu kopija šminke koje se kod nas prodaju kao originali iako nisu ni blizu originala, ali ipak veliki broj žena i devojaka misli da kupuje original i tako biva prevareno. Često mi postavljate pitanja da li je moguće da su to originali po tako povoljnim cenama i odgovor je kratak i jasan – NE, nisu. Čim nešto deluje sumnjivo obično nije sumnjivo bez razloga.

Originalne šminke preko FB-a gotovo da i nema, a naročito ne po cenama od hiljadu-dve dinara.

Najčešće se kopiraju brendovi za koje ste sve čule, i to pre svega MAC i Urban Decay – Naked paleta.

Kako prepoznati lažnjak?

Nekado to nije tako lako, ali u mnogim slučajevima je veoma očigledno. Za početak, ukoliko niste sigurni, ukucajte željeni proizvod u google pretragu ili pronađite taj isti proizvod na sajtu proizvođača pa uporedite pakovanje. Ukoliko neki proizvod ne možete da nađete skoro sigurno da se radi o lažnjaku. Ne nasedajte na priče o specijalnim serijama isl. Takve serije sitni prodavci ni ne nabavljaju jer se teško prodaju.

Kod Mac šminke najlakše je primetiti da li neko nudu kopiju ako prodaju velike palete senki za oči, korektora isl. MAC ne proizvodi takve palete, niti je ikad proizvodio. Oni uglavnom imaju samo mono senke i poneko pakovanje od 3-4 senke.

Naked paleta često nema ni približne nijanse poput onih kod originala pa samo uporedite slike i biće vam jasno. Takođe nemaju setove četkica, pogotovo ne čestkice sa natpisom Naked3. Jedna njihova četkica košta oko 20e, zar je moguće da je neko nabavio set od 10-ak komada po ceni od 1500-2000 din i još zaradio?

Ukoliko niste sigurne da li je neka šminka original bolje kupite neki povoljniji brend za koji ste sigurne da to zaista i jeste, jer ove kopije koje nam stižu pretežno iz Kine možda lepo izgledaju, možda neke i nisu tako loše ali teško da iko zna čega ima u njima i koji im je zapravo sastav a lice i oči nije nešto čime se treba igrati. Naravno, uvek me možete pitati za savet.

Kako nabaviti original ako nema ko da vam donese?

U zvaničnim MAC i Sephora radnjama ili online poruđžbinama iz inostranstva.

https://www.maccosmetics.com/

http://www.sephora.com/

 

Vaša Daniela usne 4