Iako je leto odavno iza nas ne znači da treba da zaboravimo na predivan preplanuli ten. Za to nam je potrebno malo šminke i pametnih pokreta četkicom ali će rezultat biti kao da smo se vratile sa nekog egzotičnog putovanja. Naravno, ne treba preterivati sa bronzanim tenom u toku jeseni i zime već ga prilagodini prilici.

Osnovna stvar koja nam treba za ovakav look je što kvalitetniji bronzer. On može biti mat ili sa primesama sjajnih čestica, koje treba da budu što sitnije i finije. Mogu se kombinovati i dve vrste bronzera.

Kada birate bronzer veoma je važno da odaberete odgovarajuću nijnsu prema vašem tenu. Mnoge devojke koriste pretamne nijanse jer misle da će time dobiti jači efekat ali to obično samo igleda suviše napadno i veštački i ne daje lep preplanuli ten. Poželjna osobina kod bronzera je da se što lakše blenduje, da može da se nadograđuje i da nema naranđžasti podton (koji većini ne odgovara).

Moja preporuka je da za početak koristite mat bronzer kojim možete ujedno i konturisati lice prema vašem obliku lica. Nanosite ga mekanom četkom uz ivicu kose, ispod obraza (od sredine uveta do ivice usana) i po potrebi u maloj kolčini uz vilične kosti i duž nosa ako želite da ga suzite.

Izbor četke je takođe veoma bitan. Ukoliko bronzer nanosite sunđerima i aplikatorima koje ste dobili uz bronzer uglavnom nećete dobiti dobar rezultat. Poželjno je da imate četku baš za ovu namenu, koju eventualno možete koristiti i za nanošenje rumenila.

Nakon nanetog mat bronzera možete dodati malo bronzera sa sjajnim čestičama na obraze, tik iznat mat bronzera i malo uz ivicu kose. Iznad njega ćete naneti rumenilo a na sam vrh jagodičnih kostiju nanesite hajlajter u kamenu koji će pružiti prelep rpriodan sjaj i time upotpuniti ovaj sexy bronzani look.

Pored širokog spektra preprata za šminkanje koji su nam danas dostupni zaista nema potrebe oštećivati svoju kožu preteranim sunčanjem u solarijumima. Radije se odlučite za šminku koju ćete uveče skinuti a vaša koža će ostati sveža i mladolika. Šminka takođe može imati negativan uticaj na kožu zbog čega je važno da birate samo kvalitetne i proverene proizvode jer je šminka u današnje vreme stvorena tako da čak neguje kožu a ne oštećuje je.

http://www.lepotaizdravlje.rs/lz-akcije/extra/blog/vizazista-savetuje-blog/kako-dobiti-seksi-ten-na-najbrzi-i-najzdraviji-nacin/.