Svakodnevna šminka treba da bude lagana i prirodna. Roze i krem nijanse i prirodni tonovi na usnama gotovo je sve što vam je potrebno. Kako biste najbolje naglasile svoju prirodnu lepotu koristite blaže tonove.

makeup-tips-for-blondes

Plavuše koje imaju platinastu nijansu kose treba da se drže hladnijih tonova. Zelena, braon ili siva odličan su izbor dok se treba držati dalje od bakarnih i bronzanih tonova. Za usne odgovara gotovo bilo koja nijansa roze, dok treba izbegavati crvene ruževe sa plavim podtonom kao i sve one koji naginju ka narandžastim nijansama.

Plavuše sa kosom u nijansama meda i karamele i zlatnim tonovima kože treba da nose crveni ruž u boji višnje ili zlatne nijanse. One pak svetlijeg tena, s kosom u nijansama meda mogu nositi bilo koju boju na usnama, mada narandžaste i crvene sa plavim podtonom mogu izgledati bolje od karmin crvene.

Devojke čija kosa vuče na zlatne ili crvenkaste tonove mogu se igrati nežnim ljubičastim tonovima kada su oči u pitanju i tonovima kajsije kada se radi o usnama.

 

ThinkstockPhotos-186472859

 

Obratite pažnju na vašu boju očiju

Ukoliko se fokusirate na to da vaše senke za oči uklopite i sa vašom bojom očiju dobićete neverovatne rezultate. Devojkama sa plavim očima najviše odgovaraju senke hladnih tonova poput srebrne, sive ili metalik plave. Plavušama koje imaju smeđe oči najviše odgovaraju braon, smeđe i nijanse šljive.

I da sumiramo. Generalno pravilo za plavuše jeste da se ne koriste previše tamni tonovi, kako na licu, tako i na očima. Bolje je odlučiti se za prirodan izgled. Obrve treba da budu za nijansu tamnije od prirodnih kako bi definisale lice.

 

Originalan tekst objavljen na:  http://www.lepotaizdravlje.rs/lz-akcije/extra/blog/vizazista-savetuje-blog/lz-sminkerka-savetuje-idealan-makeup-za-plavuse/.