Naša šminkerka Daniela Banović Čoban otkriva makeup trikove holivudskih diva. Saznajte zašto ove sezone morate nabaviti bronzane senke.

Jedan od najupečatljivijih holivudskih trendova koji će obeležiti ovu sezonu jeste bronzana senka koju vizažisti preporučuju kako za dnevni tako i za večernji makeup. Ovu toplu bronzanu nijansu holivudske dive često koriste, jer savršeno ističe oči i pruža mogućnost poigravanja različitim nijansama. Pogledajte kako su poznate lepotice ponele neke od predloga koje vam nudimo.

Đženifer Lopez

469508550

Latino diva je sada već prepoznatljiva po prirodnim i bronzanim tonovima koji savršeno idu uz njen ten. Za ovakav izgled odaberite nežne bronzane i zlatne tonove. Na ceo kapak i deo ispod oka nanesite zlatnu, a u spoljašnje uglove bronzanu senku. Na trepavice nanesite maskaru u tankom sloju ili se odlučite za veštake trepavice prirodnog izgleda. Za ovaka izgled nije vam potreban ajlajner već samo braon olovka koju ćete nanetu na gornju liniju trepavica a na donju jedva primetno.  Lice je besprekorno, veoma nežno naglašenih kontura, sa potpuno nude usnama. I naravno, ne zaboravite bronzer, dok rumenilo možete izostaviti.

 

Skarlet Johanson

469511312

Bronzane senke odlično stoje i osobama sa zelenim očima. U unutrašnje uglove oka nanesite svetliju senku kako biste ih vizualno otvorile a na sam kapak nanesite nešto tamniju bronzanu senku  u spoljašnjim uglovima. Ispod donje linije trepavica nanesite veoma tanko braon olovku. Nanesite maskaru samo  na gornje trepavice za prirodan izgled. Na obraze nanesite nežno rumenilo u boji kajsije ili nežnim roze tonovima. Usne su u prirodnim tonovima sa blagim sjajem.

Amber Herd

"The Adderall Diaries" Premiere - 2015 Tribeca Film Festival

 

Za večernji izgled napravite smokey eyes. Senku u bronzanim tonovima nanesite na kapak i malo  ispod linije donjih trepavica. Da bi efekat bio što bolji, koristite crnu olovku, a zatim je blago razmažite crnom senkom u spoljašnjim uglovima kapaka i ispod linije donjih trepavica. Za to možete koristiti četkicu ili štapić za uši. Senke treba da budu što bolje izblendovane kako ne bi bilo oštrih ivica. U unutrašnje uglove nanesite svetlije tonove. Na trepavice nanesite maskaru u tankom sloju. Kada se osuši možete dodati još jedan ili dva sloja ili se odlučite za veoma diskretne veštačke trepavice. Uz malo rumenila i ruža ili sjaja u boji kajsije, spremne ste za izlazak.

 

Komentari: Daniela Banović Čoban  061/25-25-055 www.sminkanje.rs

Autor: Tamara Kovačević

Foto: Thinkstock

 .