Ukoliko niste zadovoljni svojim nosom nema razloga da se podvrgavate estetskim operacijama kada imate šminku na raspolaganju. Trenutno veoma popularan trend u svetu “non surgical nose job”, tj. operacija nosa bez operacije pomaže nam da za kratko vreme vizuelno oblikujemo, suzimo ili skratimo nos.

  1. KONTURISANJE

Konturisanje nije slučajno trenutno u centru pažnje svih onih koje zanima šminkanje. Ono nam na najlakši i najbrži načim omogućava da brzo i veoma efikasno promenimo konture lice. Uz pomoć korektora ili tečnog pudera koji je nekoliko nijansi tamniji od vašeg tena iscrtajte prstima ili sintetičkom četkicom linije duž nosa a zatim ih spojite odmah ispod vrha nosa. Linija treba da bude tanka i što ravnija. Zatim prstima, četkicom ili vlažnim sunđerom za šminkanje izblendujte linije kako ne bi bilo vidljivih prelaza.

 

  1. HAJLAJT

Uz pomoć korektora ili tečnog hajlajtera koji je nekoliko nijansi svetliji od vašeg tena iscrtajte tanku liniju po sredini vašeg nosa, trudeći se da bude što ravnija. Što je linija uža i vaš nos će delovati uže. Ipak, nemojte preterivati, cilj je da krajnji rezultat deluje prirodno. Zatim, tu liniju izblendujte, kao što ste malo pre učinili sa tamnijim linijama.

  1. FIKSIRANJE

Nakon nanošenja tečnih i kremastih proizvoda potrebno je fiksirati ih proizvodima u kamenu ili prahu. Možete iskoristiti providni mineralni puder i samo fiksirati šminku ili možete nastaviti sa konturisanjem kako biste dobili još efektniji rezultat. Za dnevnu varijantu će biti sasvim dovoljno ovo što ste dosad uradili ali ukoliko je u pitanju neka večeranj prilika možete još malo naglasiti konture. Za to vam je potreban mat bronzer ili tamniji puder u kamenu ili prahu i manja mekana četkica. Nežno pređite četkicom sa veoma malo proizvoda preko dela na koji ste naneli tamniji tečni puder ili korektor i dobro izblendujte. Uvek koristite veoma malo proizvoda jer ćete lako dodati još ukoliko je potrebno, dok ukoliko odmah nanesete previše nećete uspeti dobro da izblendujete i dobićete tamne linije koje svi mogu da vide a to je definitivno izgled koji želite da zaobiđete. Za kraj možete naneti veoma malu količinu hajajtera u kamenu ili prahu na sam vrh nosa kako biste ga učinili blago ispupčenim i atraktivnijim.

 

http://www.lepotaizdravlje.rs/lz-akcije/extra/blog/vizazista-savetuje-blog/make-up-trikovi-za-suzavanje-nosa/.